Huidproblemen

HUIDPROBLEMEN

BEHANDELING VAN HUIDPROBLEMEN EN GETRAUMATISEERDE HUID

Wat verstaan we onder een huidprobleem? Een probleem met onze huid hoeft niet altijd een huidaandoening te zijn zoals eczeem, psoriasis, acne of een allergische reactie. Een huid die droog of trekkerig aanvoelt kan al als problematisch ervaren worden evenals een huid die jeukt, gevoelig of juist ongevoelig is. Mensen proberen vaak allerlei producten om dit gevoel kwijt te raken. Dit wordt op de lange termijn een terugkerend ritueel zonder een echte verbetering van het probleem.

Mensen met een huid die snel reageert op producten, of mensen met een allergiehuid gebruiken in de praktijk meestal helemaal niets meer, of alleen een vettere crème, of zalf om de huid soepel te houden. Dit is zeer begrijpelijk. Uit ervaring is er meestal een hele weg afgelegd om een verbetering of genezing te krijgen van het huidprobleem. Bij acné of eczeem heeft men vaak al heel wat middelen en smeersels gebruikt, soms ook medicatie op doktersadvies. Dit kan helpen. In mijn praktijk maak ik het echter vaak mee dat het probleem is teruggekomen of niet verbeterd is. Ik heb me toegelegd op een werkwijze die geheel natuurlijk is volgens een natuurgeneeskundig principe en samengaat met de totale mens. Een huidprobleem kan verband hebben met een inwendige of emotionele oorzaak of beiden. De huid is ons grootste orgaan en kan net zo goed reageren als onze andere organen. In mijn praktijk behandel ik daarom de huid zowel van buiten als van binnenuit. Ik mag zeggen met mooie resultaten. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk afgestemd op jouw huid(probleem), variërend van:
– een basis (acne)behandeling
– een microdermabrasiebehandeling
– persoonlijk afgestemde milde fruitzurenpeeling in combinatie met verschillende pakkingen
– Celluma LED lichttherapie of coldlaser therapie
– Activering stofwisseling/lymfe door middel van cupping
– een ultrasoonbehandeling of een combinatiebehandeling.

In een acnebehandeling krijgt de huid een diepte reiniging en worden onzuiverheden weggehaald. Hierbij wordt rekening gehouden met de conditie van de huid en de gevoeligheid van de cliënt. Door middel van toegepaste kinesiologie wordt de juiste en de meest effectieve behandelvorm vooraf altijd individueel uitgetest en afgestemd.