Ervaringen

JANINE:

Ongeveer 5 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Diferencia, en dus ook met Inge. Via via werd ik getipt om voor bruidsmake-up naar Inge te gaan. Op dat moment was ik er eigenlijk al vanuit gegaan dat ik zou trouwen zonder make-up op. Dit was inmiddels normale gang van zaken voor mij. Ik heb, in de loop der jaren, diverse merken geprobeerd, van duur tot goedkoop, van normaal tot hyper-allergeen. Geen van deze merken kon ik lang op mijn gezicht verdragen, sommige merken moest ik zelfs direct na het aanbrengen er weer vanaf halen. Dus, met de moed der wanhoop, toch maar eens een kennismakingsgesprek bij Diferencia gemaakt.

Inge kwam direct heel vertrouwd op mij over, stelde mij gerust en gaf haar manier van werken aan. Middels spiertesten kan zij namelijk ‘kijken’ welke producten er bij mij passen. Om heel eerlijk te zijn was ik nogal sceptisch, maar Inge wist me te overtuigen met haar openheid en eerlijkheid. Eerst de proefmake-up dan maar eens proberen. Ongelooflijk maar waar, mijn gezicht accepteerde de producten en make-up die aangebracht waren. Ook het verzoek om een zo natuurlijk mogelijke make-up aan te brengen die bij mij past, was meer dan gelukt.

Dit was het begin van nieuwe mogelijkheden, zo bleek erna. Ik heb al jarenlang eczeem. Niet alleen make-up was een dagelijkse issue, ook verzorgingsproducten, douchespul en zonnebrandcrème, leidde vaak tot zoektochten. Of het uiteindelijk maar bij één merk blijven waarvan ik dacht dat dit een ‘natuurlijk’ product was. Achteraf bleek, na wat uitleg van Inge, dat hier wel degelijk ook ‘rotzooi’ in werd gestopt. Als consument niet te herkennen als je niet weet op welke ingrediënten je moet letten.

Tijdens de eerder genoemde kennismaking vertelde Inge mij heel gepassioneerd over haar werk en haar doel hierin. Nergens pushend om mij over te halen. Altijd met een luisterend oor en kijkend naar mij als klant, nee niet als klant, als persoon. Je wordt hier, bij Diferencia, als mens behandeld, voelt je al snel thuis en niets is Inge te veel moeite.
In de loop der jaren heb ik zelf ook veel geleerd van haar. Iedereen heeft een ander huidtype en achter ieder huidtype of probleem schuilt vaak een diepere oorzaak. Met deze diepere oorzaak ben ik zelf nog altijd aan de slag. En niet alleen ik, doordat ik een (eczeem)crisis heb meegemaakt begin dit jaar, heb ik veel steun aan Inge gehad. Ik ben op een punt geweest dat mijn lichaam totaal niets meer kon verdragen, zeker geen hormoonzalven. Gelukkig kon mijn gezicht met één specifiek product van Diferencia wel overweg. Ik heb liters gesmeerd en inmiddels begint mijn huid langzaam aan te genezen. Acceptatie en werken van binnen uit hebben daarbij ook een belangrijk rol gespeeld. Daarnaast moet Inge mij regelmatig testen om te kijken of de producten die bij de vorige behandeling ‘in evenwicht’ testen, ook deze keer weer gebruikt kunnen worden. Dit wisselt bij mij regelmatig.

Op dit moment gebruik ik diverse verzorgings- (lees ook crèmes en zonnebrandcreme), reinigings-, en doucheproducten van Diferencia. Ieder product is zorgvuldig samengesteld met alleen natuurlijke ingrediënten en sluit aan bij een specifiek huidtype. Daarnaast wordt elk product bij jou getest om te kijken of je lichaam er daadwerkelijk iets aan heeft.
Naast de diverse producten die ik op dit moment gebruik, kom ik ook geregeld bij Diferencia voor een sugarbehandeling van mijn benen en overbeharing in gezicht. Ook scheren was met mijn huid not-done. De sugarbehandeling werkt op een andere manier dan scheren of waxen, waardoor iemand met een zeer gevoelige huid dit ook kan verdragen.

Twijfel je of je wel of niet naar Diferencia wilt gaan, plan eens een kenningsmaking. In het begin klinkt het misschien allemaal wat zwevend, maar neem van mij aan dat ik inmiddels gezien en ervaren heb dat Inge, doormiddel van kinesiologisch testen, heel veel over jou en je huid te weten kan komen.

ANNE VAN BENTHEM:

Een tijd geleden had ik redelijk heftige problemen met mijn huid. Pijnlijke opstoppingen onder de huid die ik onbewust openkrabde, ontsierden mijn gezicht nadat ze grote korsten hadden gevormd. Ik durfde soms een paar dagen niet het huis uit, met make-up was dit niet meer te bedekken.

Na een tijdje zoeken met behulp van mijn moeder, kwamen we uiteindelijk terecht bij deze praktijk in Nuth.
Enigszins nerveus ging ik het kennismakingsgesprek aan. Wat ik absoluut niet wilde horen was dat ik mijn huid dan ook niet moest openkrabben, dat het aan mezelf te wijten was. Eenmaal aangekomen ging ik het gesprek aan met Inge.

Zij stelde me enorm gerust. Ze vertelde eerst uitgebreid hoe ze terechtkwam waar ze nu is, wat de spanning al een beetje wegnam en ervoor zorgde dat ik de persoon tegenover me net wat beter leerde kennen. Vervolgens vroeg ze mij een aantal dingen over het ontstaan van mijn huidprobleem. Tot mijn opluchting verweet ze me helemaal niets. Ze leek de oorzaken van het probleem in een logische volgorde te kunnen plaatsen tot het resultaat op dat moment.

We zijn naar een passende behandeling gaan kijken, en deze werkte verbazend goed. Niet alleen was de behandeling effectief, ook nog eens enorm ontspannend en misschien zelfs enigszins therapeutisch. Mijn huid is er enorm op vooruitgegaan en ik heb nooit meer last van wondjes in mijn gezicht.

Niet alleen de behandeling heeft hierbij geholpen, ook de producten hebben hieraan meegewerkt. Diferencia verschaft producten die natuurzuiver zijn, dierproefvrij en streng gekeurd. Ze zijn makkelijk te gebruiken, en wanneer ik hier (tweemaal daags) klaar mee ben, voelt het net alsof ik een kleine behandeling heb gekregen.
Ook heb ik in het begin een concealer van Jane Iredale meegekregen, op aanraden van Inge. Voorheen dacht ik dat mezelf opmaken een beetje hopeloos was. Ik hield niet van teveel makeup, maar ik kon nooit een foundation of concealer vinden die licht genoeg was voor mijn huid, waardoor ik toch veel huid moest bedekken om het kleurverschil te verdoezelen.
Deze concealer is licht genoeg voor mijn huid, voedend, verstopt de poriën niet en met één vingertopje heb ik ruim genoeg voor mijn hele gezicht. Perfect!
Kortom; ik ben zeer tevreden over mijn ervaring met Diferencia, het heeft mijn leven op een positieve manier veranderd.

MARLOU:

De behandelingen van Diferencia vind ik erg relaxed en verlopen in een prettige sfeer.

Eerst krijg je een kinesiologische test, om vast te stellen wat voor een type huid je hebt. Daarna worden de producten uitgezocht, die nodig zijn voor jouw huid.
De crèmes zijn fijn om te smeren en zeer voordelig in gebruik. Het is een aanrader om naar Diferencia te gaan !!!

LIESBETH:

Ik ben naar Inge Pluijmakers gegaan omdat ik een plek op mijn kin had die niet wegging.

Mijn indruk van haar is en dat heeft de tijd ruimschoots bewezen, dat ze een echte vakvrouw is. Ze is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in haar vak en kan die ook toepassen, en heeft de nodige cursussen gevolgd om op de hoogte te blijven.

Ze heeft er voor gezorgd dat ik de plek op mijn kin kwijt ben, en mijn huid ziet er tegenwoordig uitstekend uit. Haar producten zijn erg prettig om te gebruiken. Ze test altijd tijdig of ik de goede gebruik. Ze geeft goed advies en dringt nooit aan op iets.

Kortom, ik ben erg te spreken over de kwaliteiten van Inge, ze is een echte kei in haar vak. De producten die ik gebruik zijn allemaal van haar salon, doen wat ze moeten doen en zijn niet op dieren getest. Ze geeft goed en deskundig advies, is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends.

MIEKE:

Sinds 8 jaar ben ik klant bij Diferencia. De manier van werken sprak mij enorm aan.

Inge zal door middel van testen altijd kijken wat het beste bij je huid past. Zo heeft ze mij al diverse malen een goed advies gegeven en de daarbij behoorde producten geadviseerd. Omdat ik problemen heb met mijn linker oog (hoornvlies) mag ik er absoluut geen chemische producten op hebben.

En dat is ook het voordeel bij Diferencia, alle verzorgingsproducten en make-up zijn gebaseerd op mineralen en natuurzuivere ingrediënten. Het is iedere keer weer een feest om bij haar in de stoel te liggen, het advies te mogen ontvangen en de zorg te mogen ervaren die Inge aan mij besteed. Ik hoop nog heel lang te mogen genieten van haar behandelingen.

WIEL S.:

Ik maak sinds 2007 gebruik van de diensten van Diferencia en mijn ervaringen zijn gedurende die periode alleen maar positief geweest.

In eerste instantie kwam ik voor massage, omdat ik al eerder bij andere gelegenheden ervaren had dat dit positief uitwerkte voor de migraine, waar ik al sinds mijn jeugd mee behept ben.

Toen Inge mij op een gegeven ogenblik vroeg om ook mijn gezicht te laten behandelen was ik als man hierover nogal sceptisch. Toch heb ik op enig moment de knoop doorgehakt en toegestemd. De ervaringen hiermee in de loop der jaren zijn dermate positief geweest dat ik tot op de dag van vandaag ermee ben doorgegaan. Enerzijds is dit te danken aan de deskundige en klantvriendelijke behandeling die ik steeds heb mogen ervaren, anderzijds aan de keuze van huidvriendelijke natuurlijke producten waarmee de behandelingen uitgevoerd worden. De crèmes voelen veel minder vettig dan vergelijkbare crèmes uit de drogisterij, parfumerie of supermarkt. Maar ook de andere producten op natuurlijke basis zijn de moeite waard. Over de prijs/kwaliteitverhouding van de producten en diensten heb ik niet te klagen. Voorlopig wil ik hier dan ook nog graag gebruik van blijven maken.

MARLOES:

Een aantal jaar geleden, kwam ik via mijn moeder terecht bij Diferencia, Inge Pluijmakers. Ik had nogal veel last van acne, oftewel jeugdpuistjes. Natuurlijk gebruikte ik daar producten voor van de drogist, maar deze droogden mijn huid alleen maar uit. Niet fijn dus.

De eerste afspraak bij Inge was een kennismaking, vervolgens volgde de “echte” behandeling. Op dit moment ben ik alweer vele afspraken verder en ik moet zeggen dat ik blij ben, dat ik de stap heb gemaakt om naar Diferencia te gaan. Het was niet altijd even leuk, soms is het wat gevoelig en moet je er doorheen, maar het resultaat mag er dan ook wel zijn!

Naast de behandeling gebruik ik ook een aantal producten om mijn huid te verzorgen. Dit was een advies van Inge. Deze producten van Kruiderij Esfythé worden echt helemaal door de huid gebruikt. Verder worden ze altijd door middel van kinesiologische tests voor iedereen persoonlijk gekozen. Al snel nadat ik hiermee begon, werd mijn huidje lekker zacht en totaal niet meer droog. En na een aantal maanden werd het ook rustig op mijn gezicht.

De behandelingen heb ik altijd als prettig ervaren. Naast vakkundigheid heeft Inge ook altijd aandacht voor de persoon. Ze neemt echt de tijd voor je.

RICHARD VAN BAKEL:

Via mijn zus ben ik in aanraking gekomen met Diferencia. Ik kon een gratis behandeling krijgen voor mijn huid. Waarom ook niet dacht ik, misschien kom ik hierdoor wel af van mijn acne huid en daarmee ook van mijn lage zelfvertrouwen. Bij de eerste behandeling heeft Inge mijn talg verstoppingen verwijderd. De dag erna ben ik heel erg geschrokken, want ik had nogal wat reactie op de behandeling en mijn hele hoofd zat vol acne. Ik dacht daar ga ik NOOIT meer heen. Een week later zag de wereld er heel anders uit, ik had minder acne dan ooit te voren. Was dit maar altijd zo, dacht ik toen. Ik besloot door te gaan met de behandelingen en met het smeren van de producten, want dat hoort er dan ook bij. Ondertussen ziet mijn huid er al een heel stuk beter uit en is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Natuurlijk is dat niet vanzelf gegaan, maar op de momenten dat het slechter ging bleef Inge er mij van overtuigen dat het vanzelf beter zou gaan als ik goed mijn crèmes bleef smeren. En daar had ze gelijk in!

DIANA FRIJNS:

Op een dag besloot ik dat het tijd was om mijn probleemhuidje in kundige handen te leggen. Dus sloeg ik het telefoonboek open en zocht naar een schoonheidsspecialist in de buurt. Mijn oog viel op ‘Diferencia’, een mooie naam dacht ik bij mezelf. Het kostte mij wat moed om te bellen en te informeren. Ik was namelijk nog nooit eerder naar een schoonheidsspecialist geweest, waarschijnlijk omdat ik het idee dat iemand aan mijn gezicht kwam niet fijn vond. Maar de vriendelijke stem aan de telefoon nodigde me uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ik beloofde langs te komen.

De kennismaking was prettig. Ik was onder de indruk van de heerlijke geuren, de ontspannende muziek op de achtergrond, maar waarschijnlijk nog het meest van Inge’s verhaal over hoe ze te werk gaat. Dat was het laatste wat ik verwacht had: kinesiologie, plantjes en bloempjes en tincturen die je beter zouden laten voelen. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik ervan moest denken, maar stond er wel voor open. Waarom ook niet? Ik smeerde immers de meest vreemde dingen (o.a. vaseline en glycerona) op mijn gezicht, omdat ik van gekkigheid niet meer wist wat ik met mijn huid aan moest (acne, eczeem gevoelig, droge plekken).

Mijn eerste behandeling vond ik zo lekker dat ik na afloop met een licht gevoel naar huis liep. En ook ik werd onderworpen aan een geheel andere manier van gezichtsverzorging met de producten van Esfythé. Het was wennen en soms had ik er geen zin in omdat ik bijvoorbeeld te moe was. Maar gelukkig kreeg ik steun van Inge en haar belofte dat als ik consequent mijn spulletjes deed gebruiken (en dat in combinatie met de behandelingen) ik een betere huid ervoor terug zou krijgen.

En die betere huid heb ik niet lang daarna gekregen. Ik was en ben er dolblij mee! Mijn acne is verdwenen, de droge plekken zijn er niet meer en eczeem krijg ik nu enkel als ik een zeer lage weerstand heb of blootsta aan veel stress. Ik kan nu uit eigen ervaring zeggen dat haar behandelmethode echt werkt. De producten zijn zo natuurlijk als maar kan en geschikt voor de (zeer) gevoelige huid. Maar ook de massages en make-up lijn kan ik aanbevelen.

Ik ga nog regelmatig naar Inge. Elke keer is het weer gezellig even kletsen, ervaringen uitwisselen en uiteraard ontspannen en genieten. En ze heeft lekkere thee.

ASTRID, 39 JAAR:

Toen ik me een paar jaar geleden met een burn-out kampte, attendeerde een kennis op een relaxbehandeling bij Diferencia. Ik besteedde vanuit mezelf nooit veel aandacht aan mijn huid (een pot Nivea, dat was het wel). Omdat ik wel wat ontspanning kon gebruiken, besloot ik een afspraak te maken. Terugkijkend, had mijn huid wel degelijk extra aandacht nodig: deze was zeer schilferig en droog.

Mijn eerste afspraak zal ik nooit vergeten. Ik ben een nuchter persoon. Toen Inge begon te vertellen, klonk het voor mij allemaal wazig en ik kon me alleen bedenken: “wanneer komt die ontspanning?”, en: “hoe kom ik hier weg?!” De eerste afspraak bestond alleen uit een kennismaking van elkaar en kennismaking met de producten, ik had een hele andere voorstelling ervan, het maakte me onrustig. Toch liet ik me overhalen voor een tweede afspraak, achteraf gezien gelukkig. Ik hoor Inge nog vertellen over hoe ik mijn huid het beste kon verzorgen: milk, lotion, crème. Ik dacht meteen: “Dat lukt je nooit om mij daar aan te krijgen.”

Zelf heb ik de behandeling heel lang in twee delen gezien: eerst het “gefrutsel aan mijn gezicht”, dat hoeft voor mij allemaal niet en daarna de massage. Voor de massage heb ik geen woorden, regelmatig viel ik in een lichte slaap. Het ontspande mijn hele lichaam en ik genoot (geniet) er intens van. Mooie achtergrond muziek, geen telefoon of andere storing, pure aandacht voor mij.
In die tijd zat ik zo diep, dat ik regelmatig alle afspraken afbelde en nergens meer naar toe ging. Echter, de afspraak bij Inge heb ik nooit afgezegd. Hoe ik me ook voelde, hoe emotioneel ik ook was, hoe slecht mijn dag ook was, naar Inge ging ik! Tot mijn verbazing werd mijn huid beter, ik zag duidelijk verschil, de huid was minder droog en schilferig.

Steeds meer ging ik op haar behandeling en haar producten vertrouwen. Hoe ze bij ieder individu tot de juiste producten weet te komen blijft voor mij een ver-van–mijn-bed show. In het begin vroeg ik: “kun je niet alleen het relaxgedeelte met me doen?” Hierop antwoordde ze natuurlijk dat dat niet kon. Toen ik resultaat ging zien, begon ik ook het ‘gefrutsel aan mijn gezicht’ te accepteren. Ik merkte dat mijn huid er beter uit ging zien. Ik leerde de producten te waarderen en genoot ervan om ze zelf te gebruiken. Eerst voorzichtig, begon ik met de was-gel, toen de spray en de crème. Dagelijks, en zelfs af en toe vaker op een dag was ik ermee bezig. Aandacht voor mezelf, tijd voor mij, met heerlijk geurende producten. De geur werkt bij mij erg opbeurend. Al snel kwam ook de oog-gel, de ampul en de olie erbij. Het was Inge gelukt: ze had me aan het smeren gekregen.

Mijn huid ziet er nu goed uit. Ik krabbel uit de zware periode waar ik in zat en ik kan zeggen dat mijn huid hier zo te zien niets onder geleden heeft. Ik geniet nu, na jaren, nog steeds van de behandelingen van Inge bij Diferencia. Als ik eenmaal in die stoel lig, kan ik me volledig ontspannen en me overgeven aan haar handen, magische handen wat mij betreft!!

Zelf zorg ik ervoor dat een bezoek aan Diferencia structureel onderdeel blijft van mijn planning. Het verveelt nooit. Hoe druk het leven om me heen ook is, even een rustpuntje voor mezelf, dat verdien ik. De behandelingen van Diferencia hebben in deze moeilijke periode meer voor me betekend dan ik kon vermoeden toen ik er voor het eerst naar binnen stapte.