Kinesiologie

Kinesiologisch spiertesten, wat is dat?

Kinesiologie is de bewegingsleer. De ontwikkeling van een bredere toepassing van de spiertesten uit deze leer, maakt het mogelijk om meer te weten te komen over wat er zich in het lichaam afspeelt.

De testspier als meetinstrument

Bij het kinesiologisch testen gebruikt men een ‘testspier’ als meetinstrument. Dit kan elke spier zijn die in staat is een gewricht te blokkeren en ook weer los te laten. Vaak wordt de spier van het schoudergewricht gebruikt bij deze meting.

De huid vertelt een verhaal

Met behulp van kinesiologische spiertesten, wordt er gemeten wat er zich energetisch in het lichaam afspeelt. Dit geeft aanwijzingen over, bijvoorbeeld, wat de huid op dit moment vraagt. In het kader van deze test ‘spreekt’ de huid altijd als deel van het hele lichaam en de hele mens. Bij Diferencia kan zodoende worden uitgetest welk cosmetisch product het beste aansluit op de behoefte van de mens en diens huid. Wanneer er aan een huidprobleem een dieper liggende, emotionele oorzaak ten grondslag ligt wordt u de mogelijkheid geboden om middels een of meerdere Marcos-therapeutische behandelingen tot genezing van de huid te komen. Bij een Marcos-therapeutische behandeling wordt de kinesiologische spiertest gebruikt als ‘navigatie’ om te komen tot de oorzaak achter het probleem en om het lichaam in evenwicht te herstellen. Kijkt u voor meer informatie op: www.marcostherapeut.eu